De manege

Wie zijn wij?
Manege Tjoonk is een manege in een prachtig bosrijk en agrarisch gebied. Wanneer u wilt (leren) paardrijden bent u van harte welkom bij Manege Tjoonk! We geven paardrijlessen aan zowel kinderen als volwassenen. Veiligheid vinden wij daarbij belangrijk. Er wordt lesgegeven door gediplomeerde instructeurs en instructrices. Tevens zijn wij lid van Stichting Veilig Paardrijden. Van maandag t/m zondag vinden er groepslessen plaats. Naast deze lessen worden er diverse activiteiten georganiseerd. Hierbij kunt u denken aan ponykampen, buitenritten en onderlinge wedstrijden.

Paard_in_de_wei

Leren paardrijden bij Manege Tjoonk
Wanneer u wilt leren paardrijden wordt er begonnen met een aantal privé lessen. Tijdens deze lessen, van een half uur, wordt de basis van het paardrijden aangeleerd. U leert om uw paard of pony te sturen en mee te gaan met de bewegingen. Een cap kunt u bij ons lenen. Verder is het fijn om een gladde broek (legging/trainingsbroek) en regenlaarzen of schoenen met een hakje aan te doen. Na gemiddeld zo’n drie of vier lessen kunt u in een groep gaan rijden. De beginners-groepslessen voor kinderen duren een half uur, halfgevorderde lessen duren 3/4uur en gevorderde lessen een uur. Volwassenen-groepslessen duren ook een uur. 

Al wel ervaring?
Naast beginnende groepen zijn er natuurlijk ook meer gevorderde groepen. Als u al ervaring heeft met paard/pony rijden is het mogelijk in te stromen in een groep die aansluit bij u rijvaardigheid.

Buitenritten
Als het mooi weer is gaan we geregeld met de groepslessen op buitenrit. Ook is het mogelijk om je in te schrijven voor extra buitenritten. Deze georganiseerde buitenritten zijn meestal op zondag-ochtend. Natuurlijk is het ook mogelijk om op aanvraag een buitenrit te maken. Er wordt dan begeleiding geregeld.

Neem direct contact met ons op